Last van Huisstofmijtallergie, Hooikoorts, Eczeem of Hoestbuien in bed?

Een hygiënisch gereinigd matras zorgt weer voor frisse nachtrusten.

Verminder allergieklachten • Gezond wakker worden • 100% Chemicaliënvrij

10 %
Van alle matrassen zijn vervuild met huidschilfers, huisstofmijt, bacteriën, virussen en schimmels!
90 ml
Per nacht verlies je meer dan 300 ml vocht. Een 5 jaar oud matras heeft meer dan 900 liter aan zweet geabsorbeerd.
1000000
Er leven ongeveer 1 à 2 miljoen huisstofmijten in een matras, dit vergroot de kans op allergieën.

De voordelen van een matrasreiniging

Vermindering allergische reacties

Na behandeling ervaar je een frisse nacht en word je wakker zonder dat je eerst je neus hoeft te snuiten of de longen uit je lijf eruit hoest.

Aangename frisse geur

Hygiënische werking tot diep in de vezels door natuurlijke geurstoffen.

Service aan huis

Geen gedoe met sjouwen. Jouw matras kan gewoon blijven liggen.

Tijd, geld en moeite bespaard

Omdat je matras reinigen sneller, goedkoper en makkelijker is dan vervangen.

Snel weer in gebruik

Na alleen de inwendige dieptereiniging kun je jouw matras weer na 20 minuten gebruiken!

Milieuvriendelijke keuze

Jouw matras gaat 2x langer mee en hierdoor halveren wij samen de jaarlijkse matrassen afvalberg. Daarnaast kunnen matrassen pas gerecycled worden als deze schoon en droog worden aangeleverd.

Ontmoet degene die jouw matras reinigen!

matras reinigen kamperveen
links Jeydea (de jongste telg, spreek je uit als Djee-Die) en rechts Gianni (de oudste)

Hi schone slaper! Wij zijn Gianni en Jeydea Kamperveen, twee broers en oprichters van MatrasCleaners Kamperveen

In onze kindertijd kampten wij vaak met klachten als astma, bronchitis en eczeem. 

Mede hierdoor is hygiëne ontzettend belangrijk in ons leven en maakten we altijd grondig onze kamer schoon.

Op een gegeven moment beseften wij dat mensen hun beddengoed en hun hoofdkussens weleens wassen. Maar de matras bleef jarenlang onaangetast, met allerlei vlekken en al. 

Zo hebben wij onderzoek gedaan en zijn we erachter gekomen dat er inderdaad ongekend véél vuil zit in een matras. Vaak kan dit ook de oorzaak zijn voor vele allergische aandoeningen zoals hooikoorts, astma en eczeem.

Wij weten hoe het is om onrustige nachten en vermoeiende ochtenden te beleven. Niet wetende wat je nog meer eraan kon doen en net zoals de meeste mensen was er veel onwetendheid over matrashygiëne.

Gelukkig hebben wij voor dit probleem een unieke methode gevonden, zodat ook iedereen kan ervaren hoe een gezonde nachtrust voelt!

Anderen gingen jou al voor:

5/5
"Geweldige ervaring met dit bedrijf. Mijn matras heeft een halfjaar in een kelder gestaan en was dus nodig om hem grondig te reinigen. In het weekend is alles gereinigd en zag het matras er als nieuw uit. Verder gelijk een stuk betere nachtrust gekregen sinds de komst van deze heren".
~ Hugo ~
5/5
"Hele fijne en professionele service! Goede uitleg ook van de werkzaamheden en was snel gedaan. Bedankt!"
~ Josje ~
5/5
"Zeer tevreden met het resultaat en fijne service. Ik heb al jaren last van een huisstofmijt allergie en hierdoor heb ik elke nacht/ochtend een verstopte neus. Na het reinigen van de matrassen heb ik hier veel minder last van en kan ik weer goed doorademen. Al met al zorgt het voor een betere nachtrust en is het ook heerlijk om op een fris en schoon matras te slapen!"
~ Chantal ~

Wij geven mensen, die hygiëne belangrijk vinden, een gezonde en schone nachtrust door hun matrassen antibacterieel & -allergeen te reinigen!

Hoe gaan wij te werk?

Zo werkt het: De service wordt bij jou thuis verleend, waardoor de matras gewoon kan blijven liggen. Wij voeren eerst een test uit om vast te stellen hoeveel allergenen stoffen in je matras zitten.

Naarmate de test is vastgesteld wordt jouw matras in 4 fases droog en zonder het gebruik van chemicaliën gereinigd. Met onze methode gaan wij diep tot in de matrasvezels te werk. Zo verwijderen we al het vuil, waardoor je veel frisser en hygiënischer slaapt dan ooit. 

Na 20 minuten kun je alweer op je matras slapen.

De 4-fases tijdens de dieptereiniging.

Hoogfrequentie trillingen

Hiermee trillen wij al het vuil in de matrasvezels los.

Vacuüm zuigsysteem

De borstel en het zuigsysteem zorgen voor een krachtige afvoer van stof, huisstofmijt, huisstofmijtuitwerpselen, huidschilfers en bacteriën.

UVC-reiniging

Door de geconcentreerde UVC-straling worden bij de matrasreiniging bacteriën, virussen, schimmels en huisstofmijten gedood.

Anti-huisstofmijtspray

Hiermee worden de bestanddelen ingekapseld en zorgt voor een langzame stofwisseling van huisstofmijten. Geeft een aangename frisse geur en hygiënische werking tot diep in de vezels door natuurlijke geurstoffen. Volledig met natuurlijke bestanddelen samengesteld.

Anti Huisstofmijt Spray

Houd daarna zelf de hygiëne van jouw matras bij met de Anti - Huisstofmijtspray

Na onze behandeling is het voor grotendeels huisstofmijtvrij. Toch zullen deze beestjes altijd terugkomen en dat wijst echt niet op ontbrekende hygiëne. Nadat wij zijn geweest kun je makkelijk zelf  jouw matras onderhouden.

We adviseren het gebruik van de spray eenmaal per maand toe te passen.


Hoe gaat de Anti - Huisstofmijtspray te werk?

Het heeft een 3-voudige werking

Fase 1:
Huisstofmijten en huisstofmijt uitwerpselen worden door bestanddelen ingekapseld.

Fase 2
:
Interventie in de stofwisseling van de huisstofmijt door geurstoffen. Hierdoor wordt de mogelijkheid tot voedingsopname van de huisstofmijten verstoord. De hoeveelheid huisstofmijten vermindert.

Fase 3:
Aangename frisse geur en hygiënisch werking tot diep in de vezels door natuurlijke geurstoffen.

"De aanwezigheid van huisstofmijten en andere vuil in je matras wijst niet op ontbrekende hygiëne!"

Prachtig compliment mogen ontvangen:

Wat je niet wist dat je nodig had…. Mijn matras laten schoonmaken? Hier had ik nog nooit over nagedacht… Totdat ik hoorde hoeveel huisstofmijt zich verzameld in je matras, gewoon iets van 2 miljoen beestjes in je matras! Bah! Eigenlijk best vreemd en onhygiënisch dat je wel elke week je bed verschoont en jarenlang geen één keer je matras reinigt. Via MatrasCleaners Kamperveen kon ik laten testen hoeveel huisstofmijt er in mijn matras zat en of het zinvol was deze te laten reinigen. Jeydea, een hele aardige jongeman kwam bij ons aan huis en heeft twee tweepersoonsmatrassen getest; één matras van 5/6 jaar oud en één matras van ongeveer een jaar oud. Uiteraard bleek dat het oude matras behoorlijk vies was, echter bleek het nieuwe matras ook zeker 50% zo vies te zijn als het oude matras! Bizar hoeveel zich al ophoopt na één jaar. Jeydea heeft toen vakkundig beide matrassen gereinigd en vlekvrij gemaakt. Zelfs oude vlekken die er al jarenlang in zaten gingen eruit en de matrassen zagen er als nieuw uit. Jeydea heeft alles super netjes achter gelaten en we kregen nog wat tips mee om de hygiëne van onze matrassen op peil te houden. Al met al een hele prettige ervaring en het rook heerlijk in de slaapkamers… maar nu de proef op de som; zouden we hier iets van merken? En warempel na een paar dagen merkte ik opeens dat mijn neus niet meer dicht zat ’s nachts en ik sliep heerlijk…. Dus als je een bedrijf zoekt wat je matras aan huis komt reinigen in Delft, Den Haag, Rotterdam of omstreken, raad ik echt van harte MatrasCleaners Kamperveen aan! Super vakkundig, betrokken en betaalbaar! Al zit er natuurlijk geen prijs op je gezondheid….
~ Cherely ~
5/5

Er zijn maar een beperkt aantal afspraken per week beschikbaar. Wacht niet langer en doe jezelf dit cadeau!

Waarom je matras hygiënisch te laten reinigen?

Huisstofmijten matras reinigen
Huisstofmijt

Het is de ideale leefomgeving voor huisstofmijten..

Dit zijn kleine spinachtige witte beestjes van ongeveer 0,5mm en kun je niet met het blote oog zien. Om je er een beeld bij te geven: Er passen 300-400 huisstofmijten op een luciferkop. Ze leven ongeveer 2 tot 4 maanden, maar de vrouwtjes leggen in hun leven ongeveer 300 eitjes. Hiermee zorgt het voor een explosieve groei in korte tijd. In elk huishouden zijn ze wel aanwezig en vooral in jouw matras waar wel 2 tot 3 miljoen huisstofmijten voorkomen.

Het gevolg hiervan is dat we een toename zien in het aantal mensen met astmatische aandoeningen, eczeem, hooikoorts en andere allergieën. Juist nu is het belangrijk om jouw matras regelmatig te laten reinigen.

Matrassen kun je niet in de wasmachine stoppen

Elke week maak je huis en auto’s schoon. Dagelijks was je jezelf en trekt schone kleding aan. We poetsen en wassen werkelijk alles en hier besteed je ook de nodige aandacht aan. Gelukkig maar..

Wij mensen besteden 33,33% van hun leven op hun matras, dat extreem vervuild is en potentieel gevaar voor hun gezondheid oplevert.

Door de betere kwaliteit van de matrassen gaan deze wel 10 tot 20 jaar mee. Stel je voor dat jij je auto, huis, tuin, kleding of beddengoed 10 jaar lang niet zou schoonmaken. Hoe zou het eruit zien? Of zelfs ruiken?!?

Matras past niet in de wasmachine (2)
Aangename frisse geur in de slaapkamer

Vermindert allergische reacties

Na behandeling ervaar je eindelijk een frisse nacht en word je wakker zonder dat je eerst je neus hoeft te snuiten. Daarnaast geeft het een aangename frisse geur.

Doe jezelf dit cadeau. Investeer in de gezondheid van jouw gezin en profiteer van frisse & gezonde nachtrusten, zonder allergische reacties in bed!

Alles wat voor ons telt is 100% klanttevredenheid!

MatrasCleaners Kamperveen is onderdeel van MatrasCleaner Benelux, dé expert in matrashygiëne. Marktleider op het gebied van matrasreiniging en actief sinds 2005! De volgende organisaties maakten al gebruik van de diensten van MatrasCleaner:

Veel gestelde vragen

1. Het bezoek

I.v.m. de gezamenlijke bestrijding van Covid-19 werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM.

Voor een snelle en efficiënte service is het nu eenmaal het beste om de matrassen ter plaatse te reinigen. In de slaapkamer dus. Uiteraard beseffen wij dat de slaapkamer erg privé is en dus respect en discretie vereist is.

In de volgende regio’s/gemeentes rekenen wij geen voorrijkosten:
Den Haag, Delft, Rijswijk, Westland, Zoetermeer, Leidschendam, Pijnacker-Nootdorp, Voorburg, Wassenaar, Midden Delfland.

 

Nee, onze reiniging brengt geen stof of ander afval met zich mee. Daarnaast laten we de kamer achter zoals deze was voordat we binnenkwamen. Het enige wat u moet doen is zelf het bed terug opmaken, aangezien de spray nog slechts 20 minuten dient te drogen.

2. De reiniging

Je matras wordt gemiddeld éénmaal per jaar door ons gereinigd, afhankelijk van een aantal factoren. Zoals vochtigheid in huis, individuele behoefte, aanwezigheid van huisdieren, temperatuur in je slaapkamer en regelmatig gebruik van de MatrasCleaner anti-huisstofmijt spray.

  • Een normale sterke stofzuiger is niet krachtig genoeg voor een diepe reiniging van de matras. Het zuigt vuil slechts dichter tegen de bovenkant van het matras aan, waar het zich ophoopt. Dit maakt de symptomen alleen maar erger.
  • De uitwerpselen van de huisstofmijt dienen te worden losgetrild en verpulverd. Een gewone stofzuiger is niet met deze techniek uitgerust.
  • Het is belangrijk dat de overgebleven huisstofmijten, bacteriën en sporen ook gedood worden. Een gewone stofzuiger doet dat niet. Het MatrasCleaner systeem doet dit door middel van UVC licht.
  • Het is belangrijk dat de stofzuiger over een speciaal HEPA filter beschikt om heel kleine deeltjes vast te houden.

Bij het aanbrengen van de hoes is het belangrijk dat dit gebeurt op een geheel schoon of door de MatrasCleaner gereinigd matras. Gebeurt dit niet, dan vermenigvuldigen de huisstofmijten zich binnen het matras. Ze worden slechts van de buitenwereld afgesloten. Wanneer de hoes verwijderd wordt om gewassen te worden, wat elke week geadviseerd wordt, komen er zoveel stof en huisstofmijt uitwerpselen vrij, dat dit een allergische reactie kan veroorzaken. Daarnaast zorgt een anti-huisstofmijt hoes ervoor dat een matras niet voldoende kan “ademen” en er een broeierig gevoel tijdens de slaap ontstaat.

Ja, onze methode werkt op matrassen van alle leeftijden. Het resultaat van de behandeling is dat de biologische veroudering wordt stopgezet. Dus het werkt niet alleen, je zal zelfs aangenaam verrast zijn wanneer je ontdekt dat je jouw matras nog een paar jaar kunt gebruiken!

Ja, alle soorten matrassen zoals latex, traagschuim, pocketvering, koudschuim en boxsprings kunnen gereinigd worden

Ja, in een jaar tijd kan een onbehandeld matras al een broeierige populatie aan huisstofmijten hun uitwerpselen, stof en een halve kilo huidschilfers bevatten. Daarom is het verstandig om minimaal 1x per jaar jouw matras te laten reinigen.

3. Gezondheid

Nee, maar de meeste mensen met een allergie aandoening of astma ondervinden ’s nachts wel behoorlijke verlichting van hun klachten. De behandeling zal de allergie of astma niet genezen, maar kan wel de intensiteit en frequentie van de allergische reacties reduceren.

Nee, UVC doodt alle eencellige organismen zoals bacteriën, schimmels en sporen. UVC licht wordt veel gebruikt in de medische wereld om te ontsmetten en tevens in opslagruimten waar bacterie gevoelige artikelen opgeslagen liggen. UVC licht is een voor mens en dier totaal onschadelijk ontsmettingsmethode.

Jazeker! Gordijnen kunnen immers meestal gewassen worden. Omdat de stof van gordijnen veel dunner is dan van een matras, vallen de uitwerpselen van de gordijnen meestal op de grond. Bovendien worden de gordijnen bij het openen en dichtmaken als het ware uitgeklopt. De hoeveelheid huisstofmijt in gordijnen is minimaal in vergelijking met jouw matras, omdat de vochtigheid en het licht niet zorgen voor de ideale leefomgeving.

Tapijten worden over het algemeen wekelijks gestofzuigd, waardoor de vervuilingsgraad zich niet langere tijd heeft opgestapeld. Voor kussens geldt vaak dat ze in de wasmachine gewassen kunnen worden. Ze zijn bovendien klein genoeg om 24 uur in de vriezer te kunnen leggen. Dit dood de huisstofmijt namelijk ook.

Samenvattend: uw gordijnen, tapijt en kussens kunt u zelf goed huisstofmijtvrij houden volgens bovenstaande methode. Voor onderhoud kunt u ze inspuiten met de Anti-huisstofmijtspray

Overigens wordt slechts 10% van alle huisstofmijten buiten de in het huis aanwezige matrassen gevonden. Dus uit het oogpunt van hygiëne kunt u best eerst de 90% in uw matrassen bestrijden.

Boek nu je afspraak!

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen om een afspraak te maken voor het huisstofvrij maken van je matras. Je krijgt altijd een bevestigingsmail wat wij telefonisch of via de mail hebben afgesproken.