Dieptereiniging

Nog nooit gedacht aan een matrasreiniging?

Wist je dat wij 1/3de van ons leven besteden in bed en dat er je gewoonweg niet aan denkt om het een keer te reinigen?

Regelmatig maak je je huis schoon, dagelijks was jezelf en trek je schone kleding aan. Met jouw matras heb je elke dag intensief lichamelijk contact mee, is het dan niet vreemd dat wij onze matras vergeten? Bedenk anders hoe jouw huis, auto’s en beddengoed eruit zouden zien of ruiken als je dit 5 á 10 jaar lang onaangetast laat liggen….

Tegenwoordig zijn onze huizen goed geïsoleerd met bijvoorbeeld dubbelglas en een centrale verwarming.

En dat is heerlijk.. Maar hierdoor stijgt ook het aantal huisstofmijten, bacteriën en virussen in onze bedden.

Het gevolg hiervan is dat we een toename zien in het aantal mensen met astmatische aandoeningen zoals, eczeem, hooikoorts, hoesten, chronische neusverkoudheid en andere allergieën.

Juist nu is het belangrijk om jouw matras regelmatig te laten reinigen. Voor mensen met huisstofmijtallergie is het no-brainer dit uit te proberen.

Of je nu allergisch bent of niet, het is voor iedereen plezierig om in een schoon bed te slapen.

Preventie en oorzaakbestrijding is de manier. Hierbij gaan wij de strijd aan met de nachtrust verstoorders.

0 %

Van alle matrassen zijn vervuild met huidschilfers, huisstofmijt, bacteriën, virussen en schimmels!

0 ml

Per nacht verlies je meer dan 300 ml vocht. Een 5 jaar oud matras heeft meer dan 900 liter aan zweet geabsorbeerd.

0

Er leven ongeveer 1 à 2 miljoen huisstofmijten in een matras, dit vergroot de kans op allergieën.

Matras laten reinigen

Je matras laten reinigen is goed voor het milieu, de gezondheid en de portemonnee

Een matras reinigen is sneller, goedkoper en makkelijker dan het aankopen van een nieuw en vaak duur matras. Daarbij ben je tegelijkertijd duurzaam en milieuvriendelijk bezig! Er worden momenteel in Nederland en België jaarlijks 2,5 miljoen matrassen vernietigd. Met de inwendige reiniging en de vlekverwijdering gaat een matras tweemaal zo lang mee en halveren we de jaarlijkse matrassen afvalberg.

Waarom een matrasreiniging? 3 simpele redenen..

Matrassen kun je niet in de wasmachine stoppen

Elke week maak je huis en auto’s schoon. Dagelijks was je jezelf en trekt schone kleding aan. We poetsen en wassen werkelijk alles en hier besteed je ook de nodige aandacht aan. Gelukkig maar.. Wij mensen besteden een 33,33% van hun leven op hun matras, dat extreem vervuild is en potentieel gevaar voor hun gezondheid oplevert.

Uit onderzoek blijkt dat 95% van alle matrassen is vervuild. Jouw matras is de plek in huis waar niet alleen de meeste huisstofmijten voorkomen, maar je hebt er zeer intensief lichamelijk contact mee. Is het dan niet vreemd dat wij ons matras vergeten..?

Door de betere kwaliteit van de matrassen gaan deze wel 10 tot 20 jaar mee. Stel je voor dat jij je auto, huis, tuin, kleding of beddengoed 10 jaar lang niet zou schoonmaken. Hoe zou het er dan uitzien?

De aanwezigheid van huisstofmijten wijst niet op ontbrekende hygiëne! Ze zijn er gewoon..

Matras past niet in de wasmachine (2)

Hygiëne is belangrijk!

Ook al heb je geen last van huisstofmijt allergie, verschoon je wekelijks jouw beddengoed en breng je jouw dekbed regelmatig naar de stomerij. Dit alles is niet voldoende om de vervuiling van huisstofmijt van binnenuit tegen te gaan. Je matras wordt pas echt schoon wanneer deze een professionele dieptereiniging van MatrasCleaners Kamperveen heeft gehad. MatrasCleaners Kamperveen is gespecialiseerd in het schoonmaken van matrassen ter plaatse, zonder het gebruik van chemicaliën maken wij jouw matras hygiënisch schoon en is het voor 99,997% bacteriedodend.

23

Na de reiniging slaap je weer in een fris, schoon en gezond in bed. Naast het inwendige reiniging van je matras, kunnen wij ook de vlekken verwijderen. Denk aan bijvoorbeeld de gele vlekken van transpiratie of kattenurine.

Nog meer voordelen van matrasreiniging door MatrasCleaners Kamperveen

Huisstofmijt in je matras

Dit zijn kleine spinachtige witte beestjes van ongeveer 0,5mm en kun je niet met het blote oog zien. Om je er een beeld bij te geven: Er passen 300-400 op huisstofmijten op een luciferkop. Ze leven ongeveer 2 tot 4 maanden, dat wel gelukkig. Maar de vrouwtjes leggen in hun leven ongeveer 300 eitjes en zorgen voor een explosieve groei in korte tijd. In elk huishouden zijn ze wel aanwezig en vooral in jouw matras waar wel 2 tot 3 miljoen huisstofmijten voorkomen.

Hoe leven huisstofmijten dan?

Huidschilfers van jou en jouw huisdieren zijn de essentiële voedingsbron. Per dag verlies je ongeveer 1,5 gram huidschilfers wat neerkomt op een halve kilo per jaar. Vooral in bed verliezen we de meeste huidschilfers. Daarnaast houdt onze lichaamszweet hun woonomgeving vochtig en dat vinden ze heerlijk.

Bedenk maar het volgende: De huisstofmijten hebben een feestje en wij als mensen zorgen voor de gratis catering met de huidschilfers als eten en onze lichaamszweet als drank. Hierdoor gaan ze dan ook niet zomaar weg uit je matras, ze zouden gek zijn..

Kortom, de matrassen waar jij en jouw gezin elke avond op slapen vormen de ideale leefomgeving voor hen.

Huisstofmijten matras reinigen

Het zijn de huisstofmijtuitwerpselen waarbij je allergische reacties van krijg

Tijdens hun leven produceren huisstofmijten echter 200x hun eigen gewicht aan uitwerpselen. Deze adem je als stofdeeltjes in. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dit allergische reacties kan veroorzaken (de uitwerpselen bevatten de allergenen stof guanine).

De uitwerpselen zien eruit als keutels, maar als deze uit elkaar gevallen zijn worden deze zo klein dat ze doordringen in de longblaasjes. Hierdoor resulteert het vaak in allergische reacties.

Bij welke symptomen moet ik opletten, zodat ik mijn matras moet reinigen?

Huisstofmijt is één van de belangrijkste veroorzakers van allergieën. Ongeveer 30% van de kinderen heeft last van huisstofmijtallergie en eczeem.

Symptomen van allergieën:

Matras laten reinigen

Hoe gaan wij te werk?

Zo werkt het: De service wordt bij jou aan huis verleend, waardoor de matras gewoon kan blijven liggen. Wij voeren eerst een test uit om vast te stellen hoeveel allergenen stoffen in je matras zitten.

Jouw matras wordt droog en zonder het gebruik van chemicaliën gereinigd. Met onze methode gaan wij diep tot in de matrasvezels te werk.

Zo wordt al het vuil, waaronder huisstofmijten, huisstofmijtenontlasting, huidschilfer, bacteriën, virussen en schimmels verwijderd waardoor je veel frisser en hygiënischer slaapt als ooit tevoren.

Na 20 minuten kun je alweer gebruik maken van je matras.

_empty

Vervolgens werken wij in 4 fases tijdens de matras reiniging

Hoogfrequentie trillingen

Hiermee trillen wij al het vuil in de matrasvezels los.

Vacuüm zuigsysteem

De borstel en het zuigsysteem zorgen voor een krachtige afvoer van stof, huisstofmijt, huisstofmijtuitwerpselen, huidschilfers en bacteriën.

UVC-reiniging

Door de geconcentreerde UVC-straling worden bij de matrasreiniging bacteriën, virussen, schimmels en huisstofmijten gedood.

Anti-huisstofmijtspray

Hiermee worden de bestanddelen ingekapseld en zorgt voor een langzame stofwisseling van huisstofmijten. Geeft een aangename frisse geur en hygiënische werking tot diep in de vezels door natuurlijke geurstoffen. Volledig met natuurlijke bestanddelen samengesteld.

Doe jezelf of je gezin dit cadeau
Investeer in je gezondheid en ervaar een schone en gezonde nachtrust!