FAQ

Veel gestelde vragen

1. Het bezoek

I.v.m. de gezamenlijke bestrijding van Covid-19 werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM.

Voor een snelle en efficiënte service is het nu eenmaal het beste om de matrassen ter plaatse te reinigen. In de slaapkamer dus. Uiteraard beseffen wij dat de slaapkamer erg privé is en dus respect en discretie vereist is.

In de volgende regio’s/gemeentes rekenen wij geen voorrijkosten:
Den Haag, Delft, Rijswijk, Westland, Zoetermeer, Leidschendam, Pijnacker-Nootdorp, Voorburg, Wassenaar, Midden Delfland.

 

Nee, onze reiniging brengt geen stof of ander afval met zich mee. Daarnaast laten we de kamer achter zoals deze was voordat we binnenkwamen. Het enige wat u moet doen is zelf het bed terug opmaken, aangezien de spray nog slechts 20 minuten dient te drogen.

2. De reiniging

Je matras wordt gemiddeld éénmaal per jaar door ons gereinigd, afhankelijk van een aantal factoren. Zoals vochtigheid in huis, individuele behoefte, aanwezigheid van huisdieren, temperatuur in je slaapkamer en regelmatig gebruik van de MatrasCleaner anti-huisstofmijt spray.

  • Een normale sterke stofzuiger is niet krachtig genoeg voor een diepe reiniging van de matras. Het zuigt vuil slechts dichter tegen de bovenkant van het matras aan, waar het zich ophoopt. Dit maakt de symptomen alleen maar erger.
  • De uitwerpselen van de huisstofmijt dienen te worden losgetrild en verpulverd. Een gewone stofzuiger is niet met deze techniek uitgerust.
  • Het is belangrijk dat de overgebleven huisstofmijten, bacteriën en sporen ook gedood worden. Een gewone stofzuiger doet dat niet. Het MatrasCleaner systeem doet dit door middel van UVC licht.
  • Het is belangrijk dat de stofzuiger over een speciaal HEPA filter beschikt om heel kleine deeltjes vast te houden.

Bij het aanbrengen van de hoes is het belangrijk dat dit gebeurt op een geheel schoon of door de MatrasCleaner gereinigd matras. Gebeurt dit niet, dan vermenigvuldigen de huisstofmijten zich binnen het matras. Ze worden slechts van de buitenwereld afgesloten. Wanneer de hoes verwijderd wordt om gewassen te worden, wat elke week geadviseerd wordt, komen er zoveel stof en huisstofmijt uitwerpselen vrij, dat dit een allergische reactie kan veroorzaken. Daarnaast zorgt een anti-huisstofmijt hoes ervoor dat een matras niet voldoende kan “ademen” en er een broeierig gevoel tijdens de slaap ontstaat.

Ja, onze methode werkt op matrassen van alle leeftijden. Het resultaat van de behandeling is dat de biologische veroudering wordt stopgezet. Dus het werkt niet alleen, je zal zelfs aangenaam verrast zijn wanneer je ontdekt dat je jouw matras nog een paar jaar kunt gebruiken!

Ja, alle soorten matrassen zoals latex, traagschuim, pocketvering, koudschuim en boxsprings kunnen gereinigd worden

Ja, in een jaar tijd kan een onbehandeld matras al een broeierige populatie aan huisstofmijten hun uitwerpselen, stof en een halve kilo huidschilfers bevatten. Daarom is het verstandig om minimaal 1x per jaar jouw matras te laten reinigen.

Ja, dat kunnen wij alleen doen na de inwendige matrasreiniging. De droogtijd is 12-24 uur en is geheel biologisch afbreekbaar.

3. Gezondheid

Nee, maar de meeste mensen met een allergie aandoening of astma ondervinden ’s nachts wel behoorlijke verlichting van hun klachten. De behandeling zal de allergie of astma niet genezen, maar kan wel de intensiteit en frequentie van de allergische reacties reduceren.

Nee, UVC doodt alle eencellige organismen zoals bacteriën, schimmels en sporen. UVC licht wordt veel gebruikt in de medische wereld om te ontsmetten en tevens in opslagruimten waar bacterie gevoelige artikelen opgeslagen liggen. UVC licht is een voor mens en dier totaal onschadelijk ontsmettingsmethode.

Jazeker! Gordijnen kunnen immers meestal gewassen worden. Omdat de stof van gordijnen veel dunner is dan van een matras, vallen de uitwerpselen van de gordijnen meestal op de grond. Bovendien worden de gordijnen bij het openen en dichtmaken als het ware uitgeklopt. De hoeveelheid huisstofmijt in gordijnen is minimaal in vergelijking met jouw matras, omdat de vochtigheid en het licht niet zorgen voor de ideale leefomgeving.

Tapijten worden over het algemeen wekelijks gestofzuigd, waardoor de vervuilingsgraad zich niet langere tijd heeft opgestapeld. Voor kussens geldt vaak dat ze in de wasmachine gewassen kunnen worden. Ze zijn bovendien klein genoeg om 24 uur in de vriezer te kunnen leggen. Dit dood de huisstofmijt namelijk ook.

Samenvattend: uw gordijnen, tapijt en kussens kunt u zelf goed huisstofmijtvrij houden volgens bovenstaande methode. Voor onderhoud kunt u ze inspuiten met de Anti-huisstofmijtspray

Overigens wordt slechts 10% van alle huisstofmijten buiten de in het huis aanwezige matrassen gevonden. Dus uit het oogpunt van hygiëne kunt u best eerst de 90% in uw matrassen bestrijden.