Een schoon en gezonde nachtrust voor het gehele gezin!Marktleider in matrasreiniging
# 5
van de aanwezige bacteriën gaan dood
95 %
Chemicaliënvrije behandeling!
95 %

Mileubewuste keuze

Met de inwendige reiniging en de vlekverwijdering gaat een matras 2x zo lang mee en halveren we de jaarlijkse matrassen afvalberg.

Dragen bij aan gezondheid van miljoenen mensen

De matrassen worden anti-allergeen + antibacterieel behandeld.

Duurzaam

Regelmatig matras reinigen is goedkoper dan vervangen, waardoor dit ook goed is voor de portemonee!

Service aan huis

Jouw matras kun je gewoon rustig laten liggen! Geen gedoe met tillen

Vlekverwijdering

Alle organische vlekken zoals transpiratie, urine, bloed, koffie, thee en wijn worden ontbonden en zullen verdwijnen.

Snel weer in gebruik!

Na alleen de inwendige reiniging kun je weer na 20 minuten je matras gebruiken

Ontmoet je matrasreinigers!

Hi schone slaper! Wij zijn Gianni en Jeydea Kamperveen, en yep: ook broers… 

Bij ons is hygiëne één van onze kernwaarde, dit hebben wij vanuit ons thuisfront ook meegekregen van onze lieve ouders, die het (heel soms maar) af en toe moeilijk met ons hadden..

Op een gegeven moment dachten wij hard op en beseften wij dat mensen hun beddengoed en hun hoofdkussens weleens wassen. Maar de matras bleef altijd jaren onaangetast, met allerlei vlekken en al. Natuurlijk draai je het weleens om als dat kan, maar dan is de viezigheid niet weg.. Alleen verstopt.

Zo hebben wij wat onderzoek gedaan en kwamen wij erachter dat er inderdaad ongekend véél vuil zit in een matras. Vaak kan dit ook de oorzaak zijn voor vele allergische aandoeningen zoals hooikoorts, astma en eczeem (iets waar Jeydea ook weleens last van had als kind, arme jongen toch..)

Daarnaast hadden mensen in ons omgeving onwijs last van huisstofmijtallergie, iets waar je weinig aan kunt doen. Zo dachten we dan.

Als geen ander, en vooral in de tijd waarin we nu leven, weten wij hoe ontzettend belangrijk hygiëne is. Hierbij gaan wij de strijd aan met de oorzaak.

Wij bedachten dat er toch een manier moest zijn om het matrassenprobleem aan te pakken. Hierin hadden wij een unieke methode gevonden dat ook nog eens op een biologische en natuurlijke manier konden doen! Nu is het dan ook onze missie om iedereen een schone en gezonde nachtrust te laten ervaren!

5/5
"Geweldige ervaring met dit bedrijf. Mijn matras heeft een halfjaar in een kelder gestaan en was dus nodig om hem grondig te reinigen. In het weekend is alles gereinigd en zag het matras er als nieuw uit. Verder gelijk een stuk betere nachtrust gekregen sinds de komst van deze heren".
Hugo
5/5
"Hele fijne en professionele service! Goede uitleg ook van de werkzaamheden en was snel gedaan. Bedankt!"
Josje
5/5
"Ik heb al maanden last van allergie door huisstofmijt, hierdoor slaap ik slechter en voel ik me minder uitgerust. Dit is reden dat ik contact opnam met dit bedrijf. De reiniging is zeer professioneel uitgevoerd met een erg positief resultaat. Sinds mijn matras is gereinigd, slaap ik beter en heb geen last meer van mijn allergie als ik wakker word. Aanrader!"
Chris

Waarom een matras reinigen?!?

Allereerst, in bed ben je nooit alleen..

Onze huizen zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd met bijvoorbeeld dubbelglas en een centrale verwarming. Hierdoor stijgt het aantal huisstofmijten, bacteriën en virussen in onze bedden. Het gevolg hiervan is dat we een toename zien in het aantal mensen met astmatische aandoeningen, eczeem, hooikoorts en andere allergieën. Juist nu is het belangrijk om jouw matras regelmatig te laten reinigen.

Huisstofmijt in je matras
Matras past niet in de wasmachine (4)

Matrassen kun je niet in de wasmachine stoppen.

Elke week maak je huis en auto’s schoon. Dagelijks was je jezelf en trekt schone kleding aan. We poetsen en wassen werkelijk alles en hier besteed je ook de nodige aandacht aan. Gelukkig maar..
Wij mensen besteden een 33,33% van hun leven op hun matras, dat extreem vervuild is en potentieel gevaar voor hun gezondheid oplevert.

Uit onderzoek blijkt dat 95% van alle matrassen is vervuild. Jouw matras is de plek in in huis waar niet allen de meeste huisstofmijten voorkomen maar je hebt er zeer intensief contact lichamelijk contact geeft. Is het dan niet vreemd dat wij ons matras vergeten..?

Door de betere kwaliteit van de matrassen gaan deze wel 10 tot 20 jaar mee. Stel je voor dat jij je auto, huis, tuin, kleding of beddengoed 10 jaar lang niet zou schoonmaken. Hoe zou het er dan uitzien? Ieuwww. De aanwezigheid van huisstofmijten wijst niet op ontbrekende hygiëne! Ze zijn er gewoon..

Je bestrijdt meteen de oorzaak!

Als geen ander en vooral in de tijd waarin we nu leven weten wij hoe ontzettend belangrijk hygiëne is. Hierbij gaan wij de strijd aan met de oorzaak.

Het is niet praktisch en haalbaar matrassen in korte tijd in te wisselen of de luchtvochtigheid zeer laag te houden. De oplossing nu is om de matras te reinigen zodat de uitwerpselen, voeding(huidschilfers), bacteriën en huisstofmijten eruit gehaald en gedood worden.

Bestrijd de oorzaak! (1)
vermindert allergische reactie na matras reinigen

Het verlicht allergische reacties!

Na behandeling ervaar je eindelijk een frisse nacht en word je wakker zonder dat je eerst je neus hoeft te snuiten

Het geeft een aangename frisse geur!

Hygiënische werking tot diep in de vezels door natuurlijke geurstoffen. Daarbij is de muffe “slaapkamergeur” weg.

Matras laten reinigen

"De aanwezigheid van huisstofmijten en andere vuil in je matras wijst niet op ontbrekende hygiëne! Ze zijn er gewoon."

5/5
"Goede service en weer een fris matras! Zeker een aanrader".
Daphne
5/5
"Uitstekende service. Ik ben zelf allergisch voor huisstofmijt en ik merk na een aantal dagen het verschil al, nadat er is gereinigd! Ik raad het iedereen aan!".
Huseyin

Wacht er niet te lang mee, want wij zijn snel volgeboekt.. Doe jezelf dit cadeau en investeer in je gezondheid!

Hoe gaan wij te werk?

De service wordt bij jou aan huis verleend, waardoor de matras gewoon kan blijven liggen. Wij voeren eerst een test uit om vast te stellen hoeveel allergenen stoffen in je matras zitten. Dit doen wij ongeveer 1 á 2 minuten met een zwarte doek als filter. 

Test reiniging matras laten reinigen
Een testreiniging van ongeveer 1 minuut op een zwarte doek!

Jouw matras wordt droog en zonder het gebruik van chemicaliën gereinigd en hierdoor kun je na 20 minuten al op je matras slapen. Voor een 1-persoonsmatras zijn wij ongeveer 18 min bezig.

Vervolgens werken wij in 4 fases:

01

Hoogfrequentie trillingen

02

Vacuüm zuigsysteem

03

UVC-reiniging

04

Anti huisstofmijtspray

01. Hoogfrequentie trillingen

Hiermee trillen wij al het vuil in de matrasvezels los

02. Vacuüm zuigsysteem

De borstel en het zuigsysteem zorgen voor een krachtige afvoer van stof, huisstofmijt, huisstofmijtuitwerpselen, huidschilfers en bacteriën

03. UVC-reiniging

Door de geconcentreerde UVC-straling worden bij de matrasreininging bacteriën, virussen, schimmels en huisstofmijten gedood.

04. Anti-huisstofmijtspray

Hiermee worden de bestanddelen ingekapseld en zorgt voor een langzame stofwisseling van huisstofmijten. Geeft een aangename frisse geur en hygiënische werking tot diep in de vezels door natuurlijke geurstoffen.

Tarieven*

Matrasreiniging; Inwendige dieptereiniging met UVC desinfectie          

Boxspring 
Kindermatras

1-persoon(topdek)matras (70-100cm)                                                                                  
2-persoons(topdek)matras(140-200cm)                                                                             
Twijfelaar (120cm)                                                        
                                                           

Prijs incl. BTW

€15,-
€30,-

€37,50
€62,50
€50,-

Wacht niet langer en gun jezelf ook een gezonde nachtrust cadeau, maak nu snel een afspraak!

Ook kunnen wij vlekken verwijderen uit het matras!

Na de inwendige reiniging is het ook mogelijk om de vlekken uit jouw matras weg te krijgen. Dit doen wij doormiddel van een unieke methode die alle organische vlekken laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Denk hierbij aan:

 • Urine
 • Transpiratie
 • Bloed
 • Koffie/thee
 • Wijn
 • Schimmels
 • Cacao

Experts uit de reinigingsindustrie zijn het erover eens dat de grootste schade veroorzaakte wordt door een foutieve eerste behandeling van de vlek. Deze zorgt er vaak voor dat de vlekken niet weggaan maar er juist dieper in trekken. Met water en zeep duurt het vaak dagen voordat het opdroogt. Het gevolg hiervan is dat het zich dan in het matras vermengd met stof, huidschilfers, uitwerpselen etc. waardoor het matras alleen maar onaangenaam gaat ruiken, er schimmel en extremere vlekranden ontstaan.

Wat foutieve behandelingen kunnen zijn:

 • Chemische middelen (gevolg: tast materialen aan)
 • Wateroplossingen met spoelmiddel of zeep (kringen worden zichtbaar/nat en rot)
 • Wasbenzine ( tast stoffen en andere materialen aan)
 • Stoomreinigen (matras wordt te nat en rot van binnen en gaat stinken)

Hoe krijgen wij de vlekken uit een matras?

Onze vlekverwijderingsmethode bevatten geen chloormiddelen en er is hiervoor veel onderzoek gedaan naar wat wél de juiste methode is.

Na de inwendige reiniging wordt er een vlekverwijderingsvloeistof licht over het gehele matras verneveld. Hierdoor zal de vloeistof aan de oppervlakte van het matras blijven en relatief snel drogen.

Vlekverwijdering

Hierna activeren wij 420 ledlampen die wij na de verneveling boven het matras plaatsten. Hierdoor is het niet nodig om te wrijven over de vezels van het matras. De lampen activeren het vloeistof in combinatie met de poeder. De organische vlekken worden volledig opgelost binnen 12-24 uur.

Voor
Tijdens
Na 24 uur

De voordelen van onze vlekverwijderingsmethode:

100% Biologisch afbreekbaar

Onze methode is geheel chemicaliënvrij en de restanten kunnen gewoon via de gootsteen weggegooid worden. Absoluut niet schadelijk voor het milieu!

Droogtijd slechts 24 uur

Bij sommige methodes duurt het lang voordat je matras is opgedroogd. Met onze methode hoef je slechts 1 nachtje te wachten!

Veilig voor de vezels van jouw matras

Wij hoeven niet te schrobben of met een stoomreiniger aan de slag. Hierdoor blijft jouw matras in goede staat

Tarieven voor vlekverwijdering*          

1-persoons(topdek)matras 1 kant (±2m2)  
1-persoons(topdek)matras 2 kanten (±4m2)                                                                                  
2-persoons(topdek)matras 1 kant(±3,5m2)                                                                            
2-persoons(topdek)matras 2 kanten(±7m2)                                                       
                                                           

Let op! Vlekkenreiniging is alleen mogelijk i.c.m. matrasreiniging

Prijs incl. BTW

€40,-
€65,-
€60,-
€95,-

Alles wat voor ons telt 100% klanttevredenheid!

MatrasCleaners Kamperveen is onderdeel van Matrascleaner Benelux sinds 2005 actief en is momenteel marktleider op het gebied matrasreiniging.

De volgende organisaties maakten al gebruik van de diensten van MatrasCleaner:

Veel gestelde vragen

1. Het bezoek

I.v.m. de gezamenlijke bestrijding van Covid-19 werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM.

Voor een snelle en efficiënte service is het nu eenmaal het beste om de matrassen ter plaatse te reinigen. In de slaapkamer dus. Uiteraard beseffen wij dat de slaapkamer erg privé is en dus respect en discretie vereist is.

In de volgende regio’s/gemeentes rekenen wij geen voorrijkosten:
Den Haag, Delft, Rijswijk, Westland, Zoetermeer, Leidschendam, Pijnacker-Nootdorp, Voorburg, Wassenaar, Midden Delfland.

 

Nee, onze reiniging brengt geen stof of ander afval met zich mee. Daarnaast laten we de kamer achter zoals deze was voordat we binnenkwamen. Het enige wat u moet doen is zelf het bed terug opmaken, aangezien de spray nog slechts 20 minuten dient te drogen.

2. De reiniging

Je matras wordt gemiddeld éénmaal per jaar door ons gereinigd, afhankelijk van een aantal factoren. Zoals vochtigheid in huis, individuele behoefte, aanwezigheid van huisdieren, temperatuur in je slaapkamer en regelmatig gebruik van de MatrasCleaner anti-huisstofmijt spray.

 • Een normale sterke stofzuiger is niet krachtig genoeg voor een diepe reiniging van de matras. Het zuigt vuil slechts dichter tegen de bovenkant van het matras aan, waar het zich ophoopt. Dit maakt de symptomen alleen maar erger.
 • De uitwerpselen van de huisstofmijt dienen te worden losgetrild en verpulverd. Een gewone stofzuiger is niet met deze techniek uitgerust.
 • Het is belangrijk dat de overgebleven huisstofmijten, bacteriën en sporen ook gedood worden. Een gewone stofzuiger doet dat niet. Het MatrasCleaner systeem doet dit door middel van UVC licht.
 • Het is belangrijk dat de stofzuiger over een speciaal HEPA filter beschikt om heel kleine deeltjes vast te houden.

Bij het aanbrengen van de hoes is het belangrijk dat dit gebeurt op een geheel schoon of door de MatrasCleaner gereinigd matras. Gebeurt dit niet, dan vermenigvuldigen de huisstofmijten zich binnen het matras. Ze worden slechts van de buitenwereld afgesloten. Wanneer de hoes verwijderd wordt om gewassen te worden, wat elke week geadviseerd wordt, komen er zoveel stof en huisstofmijt uitwerpselen vrij, dat dit een allergische reactie kan veroorzaken. Daarnaast zorgt een anti-huisstofmijt hoes ervoor dat een matras niet voldoende kan “ademen” en er een broeierig gevoel tijdens de slaap ontstaat.

Ja, onze methode werkt op matrassen van alle leeftijden. Het resultaat van de behandeling is dat de biologische veroudering wordt stopgezet. Dus het werkt niet alleen, je zal zelfs aangenaam verrast zijn wanneer je ontdekt dat je jouw matras nog een paar jaar kunt gebruiken!

Ja, alle soorten matrassen zoals latex, traagschuim, pocketvering, koudschuim en boxsprings kunnen gereinigd worden

Ja, in een jaar tijd kan een onbehandeld matras al een broeierige populatie aan huisstofmijten hun uitwerpselen, stof en een halve kilo huidschilfers bevatten. Daarom is het verstandig om minimaal 1x per jaar jouw matras te laten reinigen.

Ja, dat kunnen wij alleen doen na de inwendige matrasreiniging. De droogtijd is 12-24 uur en is geheel biologisch afbreekbaar.

3. Gezondheid

Nee, maar de meeste mensen met een allergie aandoening of astma ondervinden ’s nachts wel behoorlijke verlichting van hun klachten. De behandeling zal de allergie of astma niet genezen, maar kan wel de intensiteit en frequentie van de allergische reacties reduceren.

Nee, UVC doodt alle eencellige organismen zoals bacteriën, schimmels en sporen. UVC licht wordt veel gebruikt in de medische wereld om te ontsmetten en tevens in opslagruimten waar bacterie gevoelige artikelen opgeslagen liggen. UVC licht is een voor mens en dier totaal onschadelijk ontsmettingsmethode.

Jazeker! Gordijnen kunnen immers meestal gewassen worden. Omdat de stof van gordijnen veel dunner is dan van een matras, vallen de uitwerpselen van de gordijnen meestal op de grond. Bovendien worden de gordijnen bij het openen en dichtmaken als het ware uitgeklopt. De hoeveelheid huisstofmijt in gordijnen is minimaal in vergelijking met jouw matras, omdat de vochtigheid en het licht niet zorgen voor de ideale leefomgeving.

Tapijten worden over het algemeen wekelijks gestofzuigd, waardoor de vervuilingsgraad zich niet langere tijd heeft opgestapeld. Voor kussens geldt vaak dat ze in de wasmachine gewassen kunnen worden. Ze zijn bovendien klein genoeg om 24 uur in de vriezer te kunnen leggen. Dit dood de huisstofmijt namelijk ook.

Samenvattend: uw gordijnen, tapijt en kussens kunt u zelf goed huisstofmijtvrij houden volgens bovenstaande methode. Voor onderhoud kunt u ze inspuiten met de Anti-huisstofmijtspray

Overigens wordt slechts 10% van alle huisstofmijten buiten de in het huis aanwezige matrassen gevonden. Dus uit het oogpunt van hygiëne kunt u best eerst de 90% in uw matrassen bestrijden.

Klaar om de strijd aangaan met de oorzaak? Neem dan direct contact op!

Tarieven

Diepte / Hygiëne reiniging

Na 20 minuten kan je  jouw matras weer gebruiken!

+ Vlekverwijdering 1 kant

Matras heeft een minimale droogtijd van 24 uur nodig

+ Vlekverwijdering 2 kanten

Matras heeft een minimale droogtijd van 24 uur nodig

Minimale droogtijd van 24 uur, hierdoor kunnen de matrassen 1 nacht niet worden beslapen.

*Prijzen gelden voor reguliere matrassen. Voor matrassen met paardenhaar/natuurmateriaal van o.a. Vispring, Hästens, Schramm, Mérens, Somnus, Treca, Carpe Diem, Lavital, Hypnos, Kuperus geldt; prijs op aanvraag.


Diepte/Hygiëne reiniging

Na 20 minuten kan je  jouw matras weer gebruiken!

*Prijzen gelden voor reguliere matrassen. Voor matrassen met paardenhaar/natuurmateriaal van o.a. Vispring, Hästens, Schramm, Mérens, Somnus, Treca, Carpe Diem, Lavital, Hypnos, Kuperus geldt; prijs op aanvraag.


+ Vlekverwijdering 1 kant

Matras heeft een minimale droogtijd van 24 uur nodig

*Prijzen gelden voor reguliere matrassen. Voor matrassen met paardenhaar/natuurmateriaal van o.a. Vispring, Hästens, Schramm, Mérens, Somnus, Treca, Carpe Diem, Lavital, Hypnos, Kuperus geldt; prijs op aanvraag.


+ Vlekverwijdering 2 kanten

Matras heeft een minimale droogtijd van 24 uur nodig

*Prijzen gelden voor reguliere matrassen. Voor matrassen met paardenhaar/natuurmateriaal van o.a. Vispring, Hästens, Schramm, Mérens, Somnus, Treca, Carpe Diem, Lavital, Hypnos, Kuperus geldt; prijs op aanvraag.

5 Simpele Stappen Om Allergische Reacties In Bed Te Verminderen

Download onze e-book en kom erachter wat je zelf kan doen tegen chronische verkoudheid, jeuk en hoestbuien wanneer je in bed ligt.

5 Simpele Stappen Om Allergische Reacties In Bed Te Verminderen

5 Simpele Stappen Om Allergische Reacties In Bed Te Verminderen

Download onze e-book en kom erachter wat je zelf maximaal kunt doen tegen chronische verkoudheid, jeuk en hoestbuien wanneer je in bed ligt.