Onze werkwijze

Hoe reinigen wij een matras?

De werkwijze van MatrasCleaners Kamperveen is uniek, effectief en de meest hygiënische manier om matrassen diep, grondig en veilig te reinigen. Na het maken van een afspraak komen wij bij je thuis en controleren de matrassen middels een test van 1 minuut op allergie veroorzakende huisstofmijt uitwerpselen.

Dit is een test waarbij een zwarte doek tijdelijk op de machine als filter wordt geplaatst. Na 1 minuut het matras reinigen tonen we je de vervuiling. Dit is ongeveer 5% van wat wij bij een gehele matrasreiniging verwijderen. Er vormt zich vrijwel altijd een wit/grijs bergje fijnstof dat grotendeels bestaat uit de allergie veroorzakende uitwerpselen van de huisstofmijten. Zo kunnen we samen bepalen of het volledig reinigen van het matras noodzakelijk is.

Wij werken in 4 fases tijdens de dieptereiniging.

Hoogfrequentie trillingen

Hiermee trillen wij al het vuil in de matrasvezels los.

Vacuüm zuigsysteem

De borstel en het zuigsysteem zorgen voor een krachtige afvoer van stof, huisstofmijt, huisstofmijtuitwerpselen, huidschilfers en bacteriën.

UVC-reiniging

Door de geconcentreerde UVC-straling worden bij de matrasreiniging bacteriën, virussen, schimmels en huisstofmijten gedood.

anti-huisstofmijtspray

Hiermee worden de bestanddelen ingekapseld en zorgt voor een langzame stofwisseling van huisstofmijten. Geeft een aangename frisse geur en hygiënische werking tot diep in de vezels door natuurlijke geurstoffen

Zo zit de reiniging in elkaar

Jouw matras wordt droog, geheel biologisch en zonder het gebruik van chemicaliën gereinigd. Hierdoor kun je na 20 minuten al op je matras slapen. Voor een 1-persoonsmatras zijn wij ongeveer 18 min bezig.

Om het overzichtelijk te maken, ziet het er globaal als volgt uit:

Stap 1

Hoge frequentietrillingen verpulveren alle inwendige vervuiling (uitwerpselen van de huisstofmijten, urinekristallen en huidschilfers) los van de vezels van het matras.

Stap 2

Wij plaatsen het vacuüm matrasreiniging zuigsysteem op het matras en vangen alle vervuilingsdeeltjes op in een speciaal HEPA-filter. Verwijderen van huisstofmijt uit het matras vindt in deze fase plaats.

Stap 3

Het matras reinigen wij met een UVC licht dat huisstofmijten, bacteriën en sporen doodt. Deze desinfectie is geheel vrij van chemicaliën. Het UVC licht is voor 99,98% effectief.

Stap 4

Als laatste behandelen we je matras met de Anti Huisstofmijt spray. Deze unieke spray werkt direct tegen huisstofmijt, neutraliseert de allergeen houdende huisstofmijt uitwerpselen en verfrist het matras.

Voordelen op een rij:

Wacht niet te lang, voor je het weet zitten wij volgeboekt.
Plan nu je afspraak in en investeer in je gezondheid!

Hoe verwijderen wij vlekken uit het matras?

Onze vlekverwijderingsmethode bevatten geen chloormiddelen en er is hiervoor veel onderzoek gedaan naar wat wél de juiste methode is.

Na de inwendige reiniging wordt er een vlekverwijderingsvloeistof licht over het gehele matras verneveld. Hierdoor zal de vloeistof aan de oppervlakte van het matras blijven en relatief snel drogen.

Hierna activeren wij 420 ledlampen die wij na de verneveling boven het matras plaatsten. Hierdoor is het niet nodig om te wrijven over de vezels van het matras. De lampen activeren het vloeistof in combinatie met de poeder. De organische vlekken worden volledig opgelost binnen 12-24 uur.

MatrasCleaners-Kamperveen-Vlekverwijdering-LED-paneel-1200px

100% Biologisch afbreekbaar

Droogtijd slechts 24 uur

Veilig voor de vezels van jouw matras

Verwijdert alle soorten organische vlekken

De voordelen

Het resultaat van de vlekverwijdering

Vlekken uit matras

Voor de reiniging

Tijdens

Tijdens de reiniging

Vlekken uit matras verwijderen

Na de reiniging